הפעוט מדבר בשגיאות, איך והאם כדאי לתקנו?
במקום לתקנו בצורה ישירה ("לא בוק – בקבוק") שבצו את המילה במשפט "נכון מתוק שלי, זה בקבוק", או "אמא, תני לי את הבקבוק בבקשה".
הבן מדבר בלשון נקבה / בת מדברת בלשון זכר… למה זה קורה?
ראשית, פעוטות המדברים בלשון הפוכה לזו של מינם, היא תופעה שכיחה, בעיקר בקרב פעוטות הגדלים בסביבה בה יש נוכחות דומיננטית של בני המין השני. זה לא מצביע על שום בעיה בהתפתחות שפתית או בזהות מינית, פרט לעובדה שילדכם טרם הפנים הטיות מין של מילים. אל חשש, עם הזמן הוא ילמד לעשות זאת והתופעה תעלם כלא היתה.
מה עושים כשהילד מתוסכל וכועס על כך שאיננו מצליחים להבין אותו?
בסביבות גיל שנתיים וחצי-שלוש, ישנה קפיצה בהתפתחות. כעת ילדכם מנסה לתקשר אתכם גם רעיונות ומחשבות מורכבים יותר. אלא שקיים פער בין מהירות המחשבה ליכולת שלו לתמלל את הדברים, מה שיכול להיות מאוד מתסכל! לכן, במקום לומר "אני לא מבינה" או "אתה מדבר לא ברור", מומלץ לחזור על המילים שכן הצלחתם להבין ולהפוך אותם לשאלות הרחבה. לעיתים ניתן גם לבקש פשוט שיראה לכם למה הוא מתכוון. בהצלחה.
פעוט שלמד ללכת, אבל מדי פעם שב לזחול – האם יש בעיה?
החזרה לזחילה אינה סימן לקיומה של בעיה התפתחותית. זו רק דרכו של ילדכם לצבור ביטחון פיזי ונפשי במיומנות החדשה שרכש. כשהוא זוחל הוא מרגיש יציב ומהיר יותר. ככל שיעבור הזמן והוא יצבור ניסיון בהליכה, התופעה תלך ותפחת, עד שתעלם כליל.